Spilopfattelse - Den Røde Tråd

Håndboldklubben EGENE har i årtier stået for et meget positivt, hurtigt teknisk betonet, angrebslystigt og publikumsvenligt håndboldspil. Dette vil gi gerne fastholde, men ikke mindst udbygge og fremtidssikre.

Vi siger nej tak til ”gå håndbold” og fedt-spil”. Det skal og bør være sjovt for både trænere og spillere at spille håndbold i EGENE. Det skal også være sjovt for publikum at se på.

Vi har derfor udarbejdet denne trænermanual, der tydeligt beskriver hvilken spillestil klubben ønsker.

Hvad forstås der ved en ”Fælles spillestil”?

Det er ikke påtænkt at alle hold skal arbejde ud fra samme systemer og med samme 3-meter-systemer. Nej, blot det, at alle hold har samme spille-opfattelse.

Trænermanualen (den røde tråd) er først og fremmest tænkt som et opslagsværk Et værktøj, og dermed en hjælp til trænerne til at tilrettelægge den træning igennem sæsonen som præcis er påtænkt netop den enkelte træners alderstrin.

Vi vil gerne kraftigt pointere at ”Den Røde Tråd” ikke er en livsvarig gældende kogebog, som skal følges til punkt og prikke.

Vi håber og tror at alle trænere vil være med til at udbygge og revidere den. For kun derved bliver den bedre.

Nøgleordene i ” EGENE'S ” fælles spillestil vil være :

• positivt
  • hurtigt
  • aggressivt
  • offensivt
  • underholdende
  • teknisk betonet

Forsvar :

• 6-0 > 5-1 og 3-2-1
  • Aggressivt — angrebslystigt forsvarsspil !

Angreb :

• Hurtig opløb